Begeleiding van samengestelde gezinnen

Het is zo mooi om een nieuwe liefde te vinden na een periode van rouw door scheiding of overlijden. De wens is vaak heel groot om een nieuwe start te maken en samen weer een gelukkig gezin te vormen. Heel vaak blijkt dat het niet vanzelf gaat, bijna 60% van de samengestelde gezinnen gaat weer uit elkaar. Met alle verdriet van dien.

En dat is niet nodig. Ik begeleid ouders van samengestelde gezinnen bij mij in de praktijk. Hierdoor krijgen zij meer zicht wat er speelt binnen het gezin en geef daarnaast handvatten hoe ouders door kleine veranderingen weer rust kunnen vinden in hun gezin. Daardoor kunnen ouders én kinderen zich weer thuis voelen.

Begeleiden van ex-partners tot goed ouderschap

Het is voor veel ouders best een klus om na een scheiding op een goede manier samen het ouderschap in te vullen. Er wordt vaker gezegd: de partnerrelatie stopt, de ouderrelatie blijft. Maar hoe doe je dat?

Door op een goede manier de partnerrelatie af te sluiten en van daaruit opnieuw te bouwen aan een gezonde ouderrelatie biedt dat rust bij de ouders en bij de kinderen waardoor je echt een nieuwe start kunt maken.

Voor meer informatie en of het maken van een afspraak, kijk op de site van Stiefgoed Haren