Even voorstellenJasna_Joosten

Ik ben Jasna Joosten, integratieve kindertherapeut en kindercoach. Daarnaast begeleid ik gezinnen en leerkrachten.

 

Groepsleerkracht

In 2010 ben ik gestart met mijn praktijk voor integratieve kindertherapie. Als groepsleerkracht in het basisonderwijs merkte ik dat ik meer wilde betekenen voor kinderen, vooral op sociaal emotioneel gebied. Kinderen komen pas echt tot leren op het moment dat zij lekker in hun vel zitten. Elk kind heeft wel te maken met tegenslag in hun leven. Meestal weten kinderen dit heel goed zelf op te lossen, al dan niet met hulp van hun ouders, leerkrachten of vrienden.

 

Opleiding

Toch lukt het niet altijd. Hoe mooi is het dan om met de kinderen (en hun ouders) mee te lopen en ze bewust te maken van alle talenten die ze al in huis hebben. Naast de vierjarige opleiding voor Integratief Kindertherapeute aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam heb ik ook de Rots en Watertraining en de training tot KIEScoach gedaan. Verder heb ik mij gespecialiseerd in het werken met samengestelde gezinnen.  Met al deze ervaring in mijn rugzak ben ik heel goed in staat om kinderen en hun ouders te begeleiden met alle uitdagingen die zij aan gaan.

 

Ervaringsdeskundige

Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige. De relatie met de vader van mijn dochters eindigde onverwachts en ik kreeg te maken met de scheiding en alles wat daar bij hoort. De emoties en onzekerheden. Een moeilijke tijd van rouw voor ons alle vijf. Een paar jaar later vond ik een leuke nieuwe man. Hij had al een dochter en een zoon. Als snel vormden we een samengesteld gezin. Dat was wel een uitdaging want daarvoor zijn wij vanuit Nijmegen verhuisd naar Haren waar mijn man met zijn kinderen wonen. Onze liefde werd bezegeld met een bijzondere huwelijksdag en daarna een zoon. Het is heel bijzonder om zo samen een gezin te vormen. We maken mooie momenten mee en ook is het soms hard werken. Niks is vanzelfsprekend. Goede communicatie en ruimte maken voor elk gezinslid blijkt erg belangrijk.

 

Begeleiding gezinnen

Dit alles maakt dat ik naast de begeleiding aan kinderen ook steeds meer ouders begeleid in hoe zij er voor kunnen zorgen dat er ruimte is voor iedereen in het gezin. Soms is inzicht in hoe het werkt al genoeg om rust te creëren.

 

Begeleiding leerkrachten

School is een belangrijk onderdeel in het leven van kinderen. Om deze reden is ondersteuning van leerkrachten een essentieel onderdeel in de begeleiding van kinderen. In de begeleiding binnen school staat het kind centraal waarbij ik rekening hou met de mogelijkheden en behoeften van leerkrachten.

 

Contact