Even voorstellenJasna_Joosten

Ik ben Jasna Joosten, integratieve kindertherapeut en coach voor (samengestelde) gezinnen, (stief)ouders en ex-partners. Ook ben ik ervaringsdeskundige op vele gebieden, zoals je hieronder kunt lezen.

In 2010 ben ik gestart met mijn praktijk voor integratieve kindertherapie. Als groepsleerkracht in het basisonderwijs merkte ik dat ik meer wilde betekenen voor kinderen, vooral op sociaal emotioneel gebied. Kinderen komen pas echt tot leren op het moment dat zij lekker in hun vel zitten. Elk kind heeft wel te maken met tegenslag in hun leven. Meestal weten kinderen dit heel goed zelf op te lossen, al dan niet met hulp van hun ouders, leerkrachten of vrienden. Soms is het fijn als zij (en hun ouders) hier hulp bij krijgen.

In 2013 heb ik zelf ervaren hoe het is om een samengesteld gezin te starten en welke uitdagingen daarbij komen kijken. Vanaf 2018 ben ik gestart met de begeleiding van samengestelde gezinnen binnen mijn praktijk. Het is heel fijn om met ouders, stiefouders, ex-partners, kinderen en soms hele gezinnen te mogen werken. Hierbij ga ik uit van alle kwaliteiten die zowel de volwassenen als de kinderen hebben. Soms merk ik dat (stief)ouders ten einde raad zijn en het echt niet meer weten. Met respect en vertrouwen geef ik mensen feedback en kijk ik mee naar de mogelijkheden en kwaliteiten die zij hebben om de uitdagingen aan te gaan.

Opleidingen

Naast de vierjarige opleiding voor Integratief Kindertherapeute aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam heb ik veel andere trainingen en opleidingen gevolgd zoals o.a.:

Opleiding Stiefgoedcoach | specialist Stiefgoedmethodiek

Familieopstelling Basismodule volg je bij UNLP

Familieopstellingen Kinderen jongeren | Ingrid Dykstra Academy (dykstra-academy.nl)

Deze twee bovenstaande opleidingen heb ik gevolgd bij UNLP en werd gegeven door Ingrid Dykstra.

Ouderschap na scheiding, verbinden als partners met de SCHIP-aanpak (schipaanpak.com)

Trauma & Gehechtheid; taal van het lichaam – Centrum voor Hechting en Trauma

Opleidingen voor scheidingsprofessionals | De Stem van het Kind

GroepsGeluk systemisch werken in de klas

Rots en Watertraining

KIEScoach

Elk jaar volg ik verschillende opleidingen/trainingen die aansluiten bij de hulpvragen waarmee mensen zich aanmelden in mijn praktijk.

Ervaringsdeskundige

Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige. De relatie met de vader van mijn dochters (geboren in 2003, 2005 en 2008) eindigde onverwachts en ik kreeg te maken met de scheiding en alles wat daar bij hoort. De emoties en onzekerheden. Een moeilijke tijd van rouw voor ons alle vijf.

Een paar jaar later vond ik een leuke nieuwe man. Hij had al een dochter (2002) en een zoon (2004). Als snel vormden we een samengesteld gezin. Dat was wel een uitdaging want daarvoor zijn wij vanuit Nijmegen verhuisd naar Haren waar mijn man met zijn kinderen wonen. Onze liefde werd bezegeld met een bijzondere huwelijksdag en daarna een zoon (2015). Het is heel bijzonder om zo samen een gezin te vormen. We maken mooie momenten mee en ook is het soms hard werken. Niks is vanzelfsprekend. Goede communicatie en ruimte maken voor elk gezinslid blijkt erg belangrijk.

Als gezin maken we steeds weer nieuwe ervaringen mee. Veranderingen in ons samengesteld gezin, ook bij ex-partners (de ouders van de kinderen) en de verschillende ontwikkelingsfasen zoals de peuterfase, de puberteit en het moment dat kinderen volwassen worden en uitvliegen, zorgen steeds weer voor opschudding van wat is. Al deze ervaringen neem ik mee in mijn werk.

Contact